21 November 2009 | 13 comments

Download Papadom 2009 DVDRip | Megaupload



Touching dea ending ke aku sorang yang touching? Hehe, kali ni takmau kasi spoil lagipun panggung dah lama keluar. Lagipun dah kena warning dengan cik arieza, si gadis UK. Hahaha. Layann.

http://www.megaupload.com/?d=AHRB6SX9
http://www.megaupload.com/?d=3LPTKTUM
http://www.megaupload.com/?d=B5FA3CQT
http://www.megaupload.com/?d=8KLQE5KH



20 November 2009 | 6 comments

Live Update: Breakfast di Nafih Nasi Kandar, Banting

Jemput mai, susu tarik dengan roti bakar

Live blogging with Sony Ericsson C905



19 November 2009 | 4 comments

Vote for Earth! - Earthhour

Kalau dulu EarthHour ada buat kempen "blackout" satu dunia, sekarang ini mereka membuka undian agar memberi kesedaran kepada kita semua. Ayatnya memang best,





"Global warming is not what country you're from, but it's about what planet you're from"







p/s: sepang, aku rasa dorang kot yang call aku haritu..wwf malaysia


15 November 2009 | 2 comments

Youtube - Kanak-Kanak Terselamat Setelah Dilanggar Kereta

Seorang kanak-kanak turki terselamat setelah dilanggar kereta!



.Kuasa Tuhan Yang Maha Agung.


13 November 2009 | 13 comments

(Review) Filem 2012 - Kiamat (Download)

Korang dah tengok filem 2012 yang baru ditayangkan? Aku dah tengok dengan Enchek Muhammad Izham! Hahaha! Memang ramai gila semalam kat MidValley, dari pukul 4 sampai pukul 9, hanya tinggal seat depan saja (masa tu pukul 3 lebih) dan untuk midnight pun tinggal 20 lebih saja. Kami? Seat tengah-tengah dan paling depan. Hahaha, janji dapat tengok! Filem yang menceritakan mengenai Hari Kiamat yang akan menjelang pada tahun 2012 sampai NASA pun kata benda tu tak betul. Untuk sakitkan hati korang, aku cerita sikit. Hehe.






Seorang ahli geologi dari India telah menemui satu fenomena aneh yang berlaku dalam perut bumi, pemanasan apa tah. Dia jemput member dia dari Amerika, Dr-Apa-Ntah. Lepas si Dr-Apa-Ntah dapat tahu hal tu, dia pun report la orang atasan dia langsung dorang inform kat presiden (bukan Obama dah masa tu..haha). Masa ni baru 2010. Bla..bla..bla, senang nak cakap, lepas dorang dapat tahu, dorang bina bahtera (sebelum tu dorang kata kapal angkasa), macam kisah Nabi Nuh kan?

Masa kejadian tu berlaku, memang ngeri disebabkan effect filem tu memang terbaik! Dengan banjir besar, gempa bumi yang teruk, bangunan-bangunan bersejarah semua rosak, ombak jahat, gunung berapi meletus, Hawaii tenggelam, dan macam-macam lagi.

Dorang bina bahtera tu kat China dan sebelum tu, hanya orang tertentu sahaja yang dapat naik bahtera tu, tapi lepas Dr-Apa-Ntah sound kat semua presiden seluruh dunia (masa dalam kapal) yang dorang bertindak kejam dan tiada perikemanusiaan, dorang pun bagi la orang-orang yang berada kat situ termasuklah engineer, technician, yang ada kat kawasan pembinaan tu naik. Sebab apa aku kata macam bahtera Nabi Nuh? Dorang siap buat tempat untuk binatang-binatang kat dalam bahtera tu.

Habis. Hahaha, itu jela cerita pasal 2012. TAMAT. Kejamkan aku? Hahahaha, dan seperti biasa, aku memang sentiasa mengelak sepanjang filem itu dipertontonkan. Itulah dinamakan penghayatan.

[UPDATE - DOWNLOAD]
Apa? Nak download? DVDRip memang tak dapat lagi la..tapi CAM (wayang) version ada la..link boleh suka-suka tukar, dan sebelum download, ini previewnya.





Storage.to:
http://www.storage.to/get/ax9Hc5RW/M2012.part1.rar
http://www.storage.to/get/MJvMpXOE/M2012.part2.rar
http://www.storage.to/get/5k3vLsyk/M2012.part3.rar
http://www.storage.to/get/zFyvkNVK/M2012.part4.rar
http://www.storage.to/get/kBznTcNG/M2012.part5.rar

HotFile.com:
http://hotfile.com/dl/17523396/dbb58ca/M2012.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/17523701/d571954/M2012.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/17523941/ce2b040/M2012.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/17524136/fcff4bc/M2012.part4.rar.html
http://hotfile.com/dl/17524198/b5f4493/M2012.part5.rar.html

Netload.in:
http://netload.in/dateiiypf0EFIpI/M2012.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiSGfpeG8wEA/M2012.part2.rar.htm
http://netload.in/datei9dVCuMSvRV/M2012.part3.rar.htm
http://netload.in/datei205kelxkFi/M2012.part4.rar.htm
http://netload.in/dateiWI4oX6iXaK/M2012.part5.rar.htm

Rapidshare.com:
http://rapidshare.com/files/306818545/M2012.part1.rar
http://rapidshare.com/files/306820831/M2012.part2.rar
http://rapidshare.com/files/306820904/M2012.part3.rar
http://rapidshare.com/files/306818831/M2012.part4.rar
http://rapidshare.com/files/306817477/M2012.part5.rar

Harap maklum, link ini dijumpai dialam maya dan bukan aku yang upload  ;) hanya sekadar berkongsi. Kalau korang nak senang, korang pakai je JDownloader ni, run dulu, lepas tu, just tinggal copy je link tu, JDownloader akan automatik tarik link tu, memang senang!

p/s: Kiamat memang sudah semakin dekat, tiada siapa pun pasti bila akan tibanya hari tersebut. Hanya Dia Yang Maha Mengetahui. Sama-sama kita memperbaiki diri kita.


08 November 2009 | 2 comments

Photoshop Retouch (Not TUTORIAL)

Oh, oh, maafkan diriku kalian. Memang sibuk yang keterlaluan, layout pun dari haritu lagi kata nak tukar, tak tukar-tukar lagi. Masih tengah memikirkan, nak guna http://myfr3ak-dark.blogspot.com/ ataupun tidak sebab layout tu rasanya agak berat disebabkan menggunakan agak banyak jquery. Saja ja mau try Jquery tu yang buat macam tu. Layout itu takpun di'convert ke blogger lagi, nak cuba meringankan layout dulu, baru convert.

Abaikan layout untuk sementara waktu, raya aku 2-3 bulan kot (logo tu). Hahaha. Ini ada sedikit barang untuk dikongsi, saja main-main photoshop setelah berhempas-pulas dengan kertas kerja.


Ini gambar original



dan ini pula gambar setelah mendapat sentuhan


layer dalam photoshop

* clone tool untuk buang habuk pada permukaan pagar dan membuang motor
* level & brightness/contras adjustment.


Tamat. Hehe


03 November 2009 | 6 comments

Keluarga, Sahabat & Si Dia

Korang pernah hadapi tak perkara ni? Memang agak pening bila berada dalam situasi tersebutkan? Memang huru-hara hidup buat beberapa jam! Hahaha, tapi selamat aku boleh handle. Perkara ini berlaku pada aku Sabtu lalu, hari Perkahwinan Fazrul, teman sepejabat si gadis. Layan la gambar yang tak seberapa ini dahulu.



 

Hehe, inilah raja sehari yang telah selamat disandingkan. Semoga mereka sentiasa gumbira dan bahagia. Sebenarnya aku memang dah deal dengan si gadis nak pergi. Aku ajaklah bebudak mbsc sekali, dorang memang layan je. Tup..tup..boleh pula ayah dan bondaku roger, katanya nak pergi rumah Pak Long aku, kat Bukit Gadong, Klang. Ada kenduri sikit, dia nak pi haji. Aku pun pikir la, macam mana nak buat. "Takpa, kita tunggu hari sabtu baru otak seminit ada". Selalunya otak seminit ini memang menjadi! Tak percaya tanya kat sepang. Haha.

Hari sabtu pun tiba, ayah dan bonda tiba-tiba kata dah dalam perjalanan ke Banting, si gadis pun dalam perjalanan. Si gadis dah sampai kat Dewan Sri Jugra, aku tunggu ayah bonda dulu. Dorang sampai ja, lepak sembang-sembang, aku terus pelawa dorang makan kenduri (sebab si fazrul yang ajak ok, dia ada sms aku. Oleh itu, tak salah-lah. Hehe). Jenis ayah aku pun otak seminit juga, "Kira Boleh"! Haha. Aku balik suruh budak-budak ni siap, langsung ke dewan. 
Itulah pertama kali si gadis jumpa ayah bonda aku. Mak bapak aku memang agak sempoi, tanya la Luth! Dia siap tag-team dengan mak aku bantai aku sebab politik! Hahaha. Biar pendapat berselisih, janji hati sentiasa terikat. Jangan semuanya nak selisih, salah sikit terus tikam menikam. Itu politik sampah! Hmm
Aku rasa cukuplah setakat ini sahaja entri buat kali ini, kalau enchek eins sibuk dengan final, aku pula sibuk dengan test 2 dan assignment yang nak suruh aku pi masuk dalam hospital, tengok office layout. Hahaha, kalau ICU aku tau la keadaan dia macam mana sebab memang kerap aku singgah. Itu yang kena tegur, "Logo Raya Lagi"..Hahaha, dan aku rasa "Perangkap Tiga Serangkai" ini aku dah lulus! Haha.