14 December 2010 | 9 comments

Penang Floral Fest 2010


Sebenarnya aku sendiri tak planning nak singgah sana, tapi orang kata punya nak cari aktiviti dan ada makhluk inform yang ada Pesta Bunga kat Botanical Garden, singgah la kejab. Rasanya, untuk penggemar bunga, pokok-pokok hiasan, bonzai boleh la singgah sebab bersepah kedai bunga dibuka.

Ingatkan Pesta Bunga ni sama macam apa yang dorang buat dekat Putrajaya, Floria yang siap dengan deco-deco yang cambest (Logo 1 Malaysia, Tenuk, taman-taman indah dan lain-lain)! Tapi ramalanku hampa belaka, yang ada hanyalah kedai bunga, dan sedikit hiasan yang nampak macam tak berapa nak menjadi. Ini saja yang dapat dikongsi bersama. + Terserempak dengan Enchek Luthfi - pemilik Gedung Kain Luth a.k.a Luth Textile! Hehe.









Peta ke Taman Bunga Pulau Pinang, Georgetown.





View Larger Map


Nota: Sebenarnya banyak lagi gambar, tapi nantilah, ada rezeki ditambah-lah ;)
Nota II: Gambar diambil menggunakan Canon EOS 40D + Kit Lens milik Enchek Muhammad Sayuti.

Dan ini khas buat korang! Hahaha