02 June 2009 | 12 comments

Seminggu di Perak + Duyong Jantan!

Macam mana dengan percutian 2 minggu?

Rumah di Sitiawanku, rasanya dah 68% siap. Bahagian atas memang dah boleh duduk, dan bahagian bawah, lantainya belum siap.
Mungkin dalam beberapa minggu lagi, rumah tu siap-lah! Hehe. Kalau korang tengok gambar yang kecik tu, gambar tu diambil pada Mac 8, 2009 dan gambar yang besar tu diambil pada May 16, 2009.


mf tidak melepaskan peluang untuk melepak tepi laut ketika berada di Perak ni. mf pergi lepak di Teluk Batik, Lumut! Wahh, ombak besar! Ramai tu memang ramai! Ingatkan nak snap banyak-banyak, tetiba nampak budak-budak photog, rasa segan pulak! Hehe, dan ada aksi paling lucah! ngeri di Teluk Batik! Ikan duyong spesis jantan ditemui tengah bersantai! Hahaha.


Haha, masa tangkap gambar ni, ada gadis (chumel! Muka macam wahida!) gelak-gelak, ada amoi kata, "Wahh, ini duyong laki-laki haa..". Hehe, mf memang sempoi je. Melayan je, ape nak kesah, bukan selalu pun jumpa dengan dorang.

Okay, ini baru kisah di Perak. Lepas seminggu lebih berada di Perak, mf terus menuju ke tempat asal! "Hujan Emas di Negeri Orang, Hujan Batu di Negeri Sendiri", Ya! Memang benar! Hujan batu ke, hujan kayu ke, Balik Pulau tetap dihati! Haha, entri untuk Penang nanti pulak!